Visum

Har du frågor om visum till Thailand? FaceBook har gruppen Visum Thailand, där du kan ställa frågor. Och få bra svar! Ni kan även kontakta Hans Fohrman på hans@sfhh.se

Immigrationskontor

Immigrationskontoret i Hua Hin

Adress: 439 moo 1 Thaptai, väg 2004. Granne med Smart House village.
GPS koordinat är 12.553219,99.898742./ 12°33’1 1.6″N 99°53’55.5″E

Du kan ta soi 88, ta till höger in på väg 2004. Eller soi 112, (om du kommer från stan), ta till höger vid trafikljuset, och efter andra trafikljuset så är immigrationskontoret. Eller Palau-road, ta till vänster in på väg 2004, (efter byggvaruhus).

Här är kontoret!

Här gör du de flesta ärenden utom de nedanstående som du kan göra på Blúport.

Thailändska immigrationen har ett satellitkontor i Bluport. Nere i bottenvåningen mellan Krungsi Bank (gula) och Siam Commersial bank (lila). I detta kontor kan man göra 90-dagars rapport och dessutom kan personer som reser in med turistvisum (60 dagar) eller Visa Exemption (d.v.s. 30 dagar utan visum) söka en förlängning (extension) på 30 dagar. Brukar vara ca en timmes väntetid.

Olika typer av visum

Information om visum till Thailand:

Du kan läsa här om de olika typer av visum som finns i Thailand.
Dessutom finns det ett 10-års visum. 
 

 

Olika visumkrav

Här hittar du exempel på visumkrav för olika situationer.

Intyg om pensionsinkomst

Konsulatet i Hua Hin skriver ut intyg om pensionsinkomst.

Konsulatet ligger i hotell Dusit Thanis lokaler, mellan Cha Am och Hua Hin.
Öppettider: måndag – fredag 9.00-13.00.

Intyg, pensionsinkomster

24-timmars reglen

När det gäller skyldigheten att anmäla sin ankomst inom 24 tim till immigrationskontoret på vistelseorten gäller för Hua Hin följande:

Endast husägare behöver anmäla sig. Och bara nya husägare. Bor man på samma adress år efter år 
är det den adressen som gäller som registrering tills man anmäler flyttning. Bor du på hotell, då har hotellet ansvaret att göra anmälan. Uppgifterna har bekräftats av tjänstemän och chefer på immigrationskontoret och Svenska konsulatet i Hua Hin samt av resenärer som anlänt till Hua Hin under september-oktober. Skriftlig information finns inte.
Vid förfrågan hos immigrationen på Suwarnabuhmi flygplats i Bangkok uppges att ingen som fyllt i sitt Arrival Card behöver göra anmälan på vistelseorten också. Men det är den lokala tillämpningen vi har att förhålla oss till.
24-timmarsrapporteringen har inget med typ av visum att göra. Den grundar sig i myndigheternas behov av kontroll och ambition att hålla reda på exakt var varje utlänning som kommer till Thailand befinner sig. Det gör man dels genom det Arrival card som alla fyller i på flyget och lämnar till immigrationspolisen i passkontrollen, dels genom att alla som tar emot utländska gäster – hotell, husägare, guesthouses, ägare av lägenheter,m.fl. – rapporterar till immigrationen på den ort de befinner sig. 

Overstay

S k Overstay, att man stannar längre än ens visum gäller. Myndigheternas regler har blivit hårdare. Läs nedan.

Information om hårdare regler för over-stay. 

Thailändska myndigheters information.