Översätt

Facebook inlägg

september 21st

Svenskföreningen i Hua Hin

Förberedelserna för ett till järnvägsspår genom Hua Hin pågår för fullt. Bl a vid soi 94, bakom Market Village och vid Suan Son stationen söder om Hua Hin.
Anci
... Se merSe mindre

Visa på Facebook

Den så populära restaurangen Mr Mons restaurant (Måns) på soi 112 har bytt lokal (vägg i vägg). Lika god service och vällagad mat som alltid.
Anci
... Se merSe mindre

Visa på Facebook

Intryck från Saigon och Mekongdeltat

Per Damsberg och Barbro Rehnberg har besökt Saigon (Ho Chi Minh-staden) och Mekongdeltat och förmedlar här sina intryck via text och bilder.

En resa till Saigon/Mekongfloden kan lämpligen göras under 4-5 dagar, varav en övernattning på Mekongfloden
rekommenderas.

Saigon, vars officiella namn är Ho Chi Minhs-staden, är största stad och ekonomiskt centrum i Vietnam.

Vad man slås av är den otroliga trafiken med scootrar. Att gå över en gata i Saigon är nästan hopplöst. Det finns ett sätt: Sätt upp handen, gå lugnt ut och titta där du vill att floden av scootrar ska dela sig för dig. Fortsätt till andra sidan. Klart.

Det finns inte tunnelbana men sådan planeras. Busstrafiken är dåligt utvecklad, vilket gör att man gärna använder cykeltaxi och biltaxi. Sevärdheter i Saigon är bl.a. Notre Dame-katedralen, krigsmuseet, marknader m.m.

En utflykt med guide till tunnlarna i Cu Chi-området rekommenderas. Dessa tunnlar är cirka 250 km. långa Där får man en riktig historielektion om Vietnamkriget och hur vietnameserna levde under kriget mot USA. Man krigade, åt, sov, tvättade. Det fanns t.o.m. sjukhus nere i tunnelsystemet.
Man kan också få pröva på att krypa ner i en tunnel. Vilket är frivilligt, det är trångt…

Mekongfloden passerar många länder (Kina, Laos, Burma, Thailand, Vietnam, Kambodja) innan den kommer till södra Vietnam. Floden är cirka 4.500 km lång. Den är otroligt viktig som transportsystem med sina deltan.
Man bor, lever, arbetar, odlar, badar, transportera sina frukter och grönsaker till marknaden eller riset till fartyg som skeppar ut det i världen.
Besöker man Mekongfloden bör man göra en övernattning på floden.

Läs gärna om Vietnam på Wikipedia!

Barbro Rehnberg

Förslag på resebyråer hittar du här. Svenskföreningen har inget särskilt avtal med byråerna och gör ingen bedömning av deras kvalitet.