Översätt

Facebook inlägg

september 21st

Svenskföreningen i Hua Hin

Förberedelserna för ett till järnvägsspår genom Hua Hin pågår för fullt. Bl a vid soi 94, bakom Market Village och vid Suan Son stationen söder om Hua Hin.
Anci
... Se merSe mindre

Visa på Facebook

Den så populära restaurangen Mr Mons restaurant (Måns) på soi 112 har bytt lokal (vägg i vägg). Lika god service och vällagad mat som alltid.
Anci
... Se merSe mindre

Visa på Facebook

Besök i Malaysias huvudstad

Per Damsberg och Barbro Rehnberg har besökt Malaysias livliga huvudstad Kuala Lumpur och förmedlar här sina intryck via text och bilder.

Anledningen till att vi ville berätta om Kuala Lumpur är att en ny flyglinje startat mellan Hua Hin och
Kuala Lumpur.

En resa till Kuala Lumpur kan vara lämpligt att göra när man behöver förlänga ett visum. Stanna ett par dagar och samtidigt se staden. Resealternativ är tåg eller flyg via Bangkok. Kontakta en resebyrå för att ordna resan, t.ex. de byråer vi har listat.

Kuala Lumpur är Malaysias huvudstad. Malaysia har många olika religiösa inriktningar. Huvudinriktningen är islam.

I Malaysia är det lag på att alla som kör scooter eller MC ska ha hjälm. Det efterföljs.

Kuala Lumpur är en välmående huvudstad i Sydostasien. Sevärdheter är Petronas Twin Tower och KL Tower och Chinatown. Malaysias nationalmoské Masjid Negara är mycket sevärd. Den rymmer
13.000 personer. Bönesalen kan icketroende muslimer få se när det inte är bönetimme.

Malaysia är en monarki. Kungen besökte thailändska kungafamiljen i höstas. Gör ett besök vid slottet!

Rugby är nationalsport i Malaysia. Kanske intressant för någon att titta på?

Läs gärna mer om Kuala Lumpur på Wikipedia!

Barbro Rehnberg

Förslag på resebyråer hittar du här. Svenskföreningen har inget särskilt avtal med byråerna och gör ingen bedömning av deras kvalitet.