Utflykter

I närområdet kring Hua Hin finns ett flertal utflyktsmål. Här följer förslag på några trevliga ställen att besöka. Med utflykter menas dagsutflykter från Hua Hin, utan övernattning.

Svenskföreningen anordnar weekendresa till Bangkok

 

Är du som många andra av våra medlemmar, att man passerar Bangkok på väg till och från flygplatsen. Eller är det länge sedan du var i Bangkok. Passa på att följa med till Bangkok och bli guidad på svenska av en av våra medlemmar.

Svenskföreningen anordnar en resa till Bangkok över en helg. Avresa från Hua Hin på lördagmorgon 30 november. I Bangkok blir det guidade turer på lördag och söndag. På söndageftermiddag 1 december är det återresa från Bangkok till Hua Hin. I priset kommer det att ingår buss t o r och övernattning på ett bra hotell en natt. Preliminärt pris 1 700-2 000 baht/person. Mat och dryck ingår inte i resan pris. Inbjudan kommer under hösten.

För frågor kontakta Annalena annalena@sfhh.se

Shopping resa till IKEA i Bangkok

IKEA-resan

Svenskföreningen anordnar i slutet på november en resa till IKEA i Bang Na i Bangkok. I anslutning till IKEA finns det ett stort shoppingcenter. 

Resan är en-dagsresa där vi startar på morgonen och är tillbaka ca kl 20.00. Resan sker med buss, och med på resan finns någon från Svenskföreningen med. Vid den tiden på året finns mat och pynt som hör julen till. Priset är ca 700 baht/per person.

Fladdermusgrottan

Fladdermusgrottan

En grotta i ett av bergen norr om Cha-Am, är bostad för hundratusentals fladdermöss. Varje dag, i skymningen, ganska exakt kl. 18.30, flyger de ut ur grottan för att under natten fånga och äta insekter. I gryningen nästa dag återvänder de till grottan, där de vistas under dagtid.

Det är en annorlunda upplevelse att se fladdermössen lämna grottan. De flyger ganska nära varandra i en lång slingrande ström, ungefär som en rökpelare. Om man står nära där strömmen går fram kan man höra suset av luftströmmen, som skapas av alla tusentals vingslag. Det hela är över på cirka 5 minuter. 

Fladdermössen (bats) är dessutom föda åt bathawks, som specialiserat sig på att äta fladdermöss. Det förstärker upplevelsen att se hökarna attackera fladdermössen.

Glöm inte kameran. Ta gärna med något att dricka nar du väntar på fladdermössen.
Det finns ingen kiosk i närheten.

Vägbeskrivning
Kör motorväg 4 norrut från Cha-Am.

Ta av till vänster vid väg 3174 och kör under motorvägen. Efter passagen under motorvägen åk ca 600 meter, till ett vägkors (tre stora skyltar). Vrid höger,  kör ca 2 km. Då möts man av en skylt “Bats View Point” med en åskådarplattform på höger sida.

På parkeringsplatsen möts man av en tjänstvillig thailändare som vill ha 20 Baht i P-avgift men en skylt talar tydligt om att besöket är kostnadsfritt!

Position i Google Earth: N12.871992 E99.939680

Barbro Rehnberg, Lars Gullstrand

Aktivitetsparken ATV

2 mil från Hua Hin på vägen till Cha Am finns en aktivitetspark. Där kan man köra fyrhjuling ute i naturen i olika avancerade nivåer, skjuta pilbåge, delta i paintball-lekar m.m.

Kontakta 089 206 9020 för närmare information och tidbokning.

www.cha-amatvpark.net. Onsdagar stängt. Öppen 9,00-17.30

Besök vingården

Monsoon Valley Vineyards, tidigare Hua Hin Hills Vineyard, är väl värt ett besök.
Ligger vackert beläget uppe i bergen cirka 45 km väster om Hua Hin.

Minibussen utgår dagligen till vingården från Market Village kl. 10.30 och 15.00.
Återvänder från vingården kl. 14.00 och 18.00.
Kostnaden är 300 baht per person tur och retur.

Man kan även besöka vingården med egen bil eller taxi

Man bokar på nätet, www.monsoonvalley.com/en, eller på telefon +66 (0) 32 526 351, på 081-9043 888.

Mrigadayavan Palace i Cha Am

Mrigadayavan Palace även kallade träslottet eller teakslottet ligger cirka 2 mil norr om Hua Hin på vägen mot Cha-Am.
Rama VI lät bygga slottet, som ritades av en italiensk arkitekt. Slottet stod färdigt 1923.  Det ligger naturskönt nere vid havet.

Öppettider Torsdag – tisdag   Kl. 08.30 – 16.30.
Onsdagar stängt.

Om så önskas finns guide till förfogande vid besöket. Fråga efter Eddy vid entrén  till slottet.
Det går även bra att i förväg kontakta honom på telefon 087 0501091.

Tänk på att ha kläder som täcker axlar och knän när ni går in i slottet. Passa även på att se mangroveträsket som ligger inom området. Promenadavstånd i omgivningarna cirka 300-400 m.
Cyklar finns att hyra om man inte vill promenera.