Ordförande Lars Håkansson informerade om kommande aktiviteter som Svenskföreningen anordnar.
Om det kan ni läsa mer på hemsidan www.sfhh.se.

Till medlemsmötet hade föreningen bjudit in familjen Bergqvist bestående av Kjell, Karin och Leo. De bor över vintern i Huay Yang, tio mil söder om Hua Hin. De har bildat en insamlingstiftelse som bl a driver en simskola för ortens barn. De har även en ambulerande simskola. De stödjer även fattiga och utsatta människor i byn. Kjell berättade om några av dessa personer, som genom insamlingsstiftelses fått ett bättre liv. Man kan inte hjälpa alla, men en är bättre än ingen.

Kjell berättade på ett målande sätt om de goda resultat de uppnår. Stifelsen stödjer även ett barnhem i Phuket. Jag tror vi alla tyckte det var ett intressant initiativ som många vill stödja. Alla insamlade medel går till 100 % till de behövande, inga administrationskostnader. Mer finns att läsa på Facebook, sök på Familjen Bergqvist insamlingsstiftelse. Där finns även uppgifter hur man skänker pengar till stiftelsen.

Därefter var det dags för mat. Som vanligt var bufféen god och välsmakande. Några tyckte att ankan med tamarindsås var extra god, en ny rätt för denna gång.

Sista punkten på mötet var information om it-telefoni, VPN-tunnel och Android TV-box. Bengt Mellberg och Janne Stoltz förklarade allt på ett överskådligt sätt.  Bifogat finner ni presentationen